Skip to main content

Guies de comerç

Et presentem les guies de comerç!

Des de Focalizza realitzem una tasca d'investigació continua per tal de fer arribar al territori les millors estratègies de dinamització de l'activitat comercial urbana.

En aquest sentit, hem creat aquest espai de divulgació per a que qualsevol persona que hi estigui interessada pugui consultar les nostres guies de comerç.

Aquestes guies són documents de suport per a la implementació de mesures de millora del comerç urbà. Es tracta de documents de fàcil lectura que permetran trobar respostes sobre com treballar en la planificació, la gestió i la dinamització dels espais comercials urbans.

Vols tenir accés a les guies?

Per a poder consultar les nostres guies de comerç és necessari que et registris a la nostra pàgina web. En cas que no estiguis registrat, ho pots fer fàcilment a través dels següents enllaços.

Quins són els principals reptes dels espais comercials urbans actualment? Quines estratègies han d'entomar els municipis per preservar el seu comerç de proximitat? En aquesta guia us presentem tot un seguit de recursos a tenir en compte per a consolidar uns teixits urbans atractius, dinàmics, singulars i resilients.

Necessites generar informació valuosa sobre el teu espai comercial? Vols identificar els principals elements de valor afegit del teixit econòmic del teu municipi? En aquesta guia t'ensenyem quin és el potencial dels censos d'activitat econòmica a l'hora de planificar, gestionar i dinamitzar l'activitat comercial urbana!

Els mercats setmanals són un format comercial que poden esdevenir un veritable motor dels municipis que en disposen. En aquesta guia trobareu algunes de les estratègies que considerem més adequades a l'hora de gestionar i dinamitzar aquests tipus de formats comercials per tal que tinguin una implicació directe a la dinamització del municipi!

Els Business Improvement District (BID) fan referència a un model de col·laboració publicoprivada que té origen en el món anglosaxó a partir dels anys 70' i que té per objectiu la revitalització i la dinamització dels centres urbans. Amb el pas del temps els BID han anat evolucionat i estenent-se arreu del territori. Ara, a Catalunya s'hi està començant a treballar, però, què ens cal saber?

En aquesta guia trobareu informació respecte el model dels BID's alemanys. Es presenten alguns casos d'estudi a través d'una sèrie de fitxes tècniques on es mostren els principals objectius de cadascun dels espais comercials així com els projectes que s'impulsen per tal d'assolir-los.

En aquesta guia trobareu informació respecte el model dels Bid's escocesos. En aquesta segona entrega d'aproximació als BID's internacionals, analitzem els principals projectes impulsats en diversos espais comercials d'Escòcia, però també s'exposen exaperiències de treball publicoprivat en el marc dels BID's turístics i gastronòmics a nivell regional.

En aquesta guia trobareu informació respecte algunes experiències els BIDs Anglesos. En aquest a terecera guia d'aproximació als BID's internacionals, exposem casos que van des de la manera de fer del primer BID establert al Regnet Unit, finsa la ciutat de d'origen romà de Bath, així com també altres entitats de l'àrea metropolitana de Londres.

DINAMITZEM JUNTS EL TEU COMERÇ

Vols parlar sobre tot el que podem fer per a dinamitzar el comerç del teu municipi ?