Skip to main content

L’Ajuntament de Sallent engega un Next Generation per al seu comerç

28 Juliol 2022
Ajuntament de Sallent, Cabrianes i Cornet

L'Ajuntament de Sallent, Cabrianes i Cornet, ens ha encarregat la realització de la memòria tècnica d’un projecte per a l’impuls del comerç del municipi per mitjà del fons NEXT GENERATION . Aquest projecte s'emmarca dins dels programes de finançament que fan referència a la línia d'ajut per a l'impuls de la competitivitat, la innovació i la modernització dels mercats municipals i les àrees comercials urbanes. 

Des del consistori s’han vingut realitzant diverses accions orientades al comerç local com ara l’impuls de la competitivitat, el recolzament per a la seva transformació digital així com per a la millora de sostenibilitat i el consum energètic dels punts de venda. És, per tant, una localitat que pot trobar en els fons Next Generation un important ajut per a consolidar aquests esforços, a la vegada que es troben noves oportunitats per a enfortir el comerç local.

Així, el nostre equip de treball ha centrat aquest projecte en els següents àmbits de treball:

  • Reconeixement i anàlisi de l'estructura comercial. Aquesta primera fase s’orienta en reconèixer l’espai comercial de la localitat, la seva situació així com les seves necessitats.
  • Estudi de les oportunitats d’innovació per a l’enfortiment comercial. De l’estudi de la realitat urbana i del context territorial, s’han traçat un seguit d’oportunitats d’innovació on destaca, en gran mesura, establir noves línies de serveis dels comerços vers les persones treballadores dels 9 polígons industrials ubicats al terme municipal.
  • Construcció del relat comercial. Un dels elements més importants en la definició d'un projecte NEXT GENERATION és la necessitat de construir un relat. En essència, tots els municipis necessiten disposar d'un pla estratègic del seu comerç i l'activitat comercial urbana.
  • Redacció final. Amb fases anteriors realitzades, la part final del projecte es centra en la realització del document que inclou l’establiment d’objetius concrets i específics i la vinculació d’aquests amb els ODS, així com la definició de les accions que donen cos al pla d’acció.

Amb aquesta nova actuació, el nostre equip de consultoria segueix treballant en el desenvolupament de projectes orientats a la millora competitiva del comerç local a diferents escales.