Skip to main content

Jornades Europees de Comerç i Turisme a Barcelona

13 Juny 2018
Fundació Barcelona Comerç

La Fundació Barcelona Comerç organitza les Jornades Europees de Comerç i Turisme. Aquest certamen, dissenyat i coordinat tècnicament per l’equip de Focalizza, tindrà com a seu la ciutat de Barcelona.    

 

L’esdeveniment serà un immillorable aparador de les noves tendències i corrents no només del comerç sinó també de les ciutats. De fet, les Jornades tindran un marcat caràcter internacionali amb una visió de ciutat. Doncs, s’hi portaran a terme un ampli ventall de ponències i debats, lligades a aquells àmbits que han de ser els puntals per a la construcció de les ciutats del futur, i a on el comerç hi tindrà un paper molt destacat.

Els professionals que hi assistiran, procediran des de l’administració pública (tant a nivell local com a nivell internacional), entitats privades vinculades a la gestió i promoció dels espais comercials urbans, així com del món acadèmic. L’ampli ventall de perfils professionals ha de permetre promoure un discurs molt divers que enriqueixi tant als assistents com els propis ponents.

Algunes de les temàtiques que es tractaran són les polítiques públiques i privades que vetllen per la defensa i el valor del comerç de proximitat en un entorn globalitzat; les polítiques per a la vitalització i regeneració dels centres urbans; els models de gestió, governança i promoció de futur del comerçl’impacte del comerç en el paisatge urbà;  la tecnificació i transformació digital del comerç; les diferents tipologies de botiga que marcaran tendència i afavoriran la singularització i caràcter propi de les ciutats; a la vegada que la coordinació entre el comerç i d’altres sectors econòmics estratègics de la ciutat com són el turisme i la cultura.

Així doncs, les Jornades Europees sobre comerç urbà resultaran una excel·lent oportunitat per apuntar cap on avança el futur del comerç, de la mà de professionals amb un fort bagatge en el desenvolupament econòmic i comercial de les ciutats.