PRESERVEM EL COMERÇ DE PROXIMITAT

La irrupció del món digital també ha contribuït a modificar les pautes de consum. Si fins fa poc, les persones planificaven molt més la seva compra, la nova tecnologia ha permès que, en molt casos, la decisió de compra dels consumidors hagi deixat d’estar planificada.
En molts casos, fins i tot, la combinació de la tecnologia amb l’ús dels mitjans socials, han contribuït a que els consumidors puguin prendre decisions de compra en mobilitat i a temps real.
Els clients que han començat a buscar en la seva compra, una millor experiència, i que ja no només volen comprar productes i serveis, sinó que al fer-ho, volen que aquests vagin acompanyats d’una experiència de valor. Uns consumidors que, cada vegada més, premien la transparència de les marques, i que són més sensibles a una compra socialment més responsable. Els hàbits han canviat, i les pautes i els patrons de consum també. I, tot i que el consumidor segueix valorant positivament la compra física als comerços, les ciutats han de reforçar les estratègies col·laboratives que permetin enfortir i preservar el seu model de comerç de proximitat.