Baròmetre per a la transformació del comerç de proximitat

El comerç és un dels motors econòmics més importants de qualsevol municipi o ciutat. En general, són molts els municipis que, al llarg dels darrers anys, han impulsat polítiques públiques i mesures, orientades a la millora competitiva del seu teixit comercial.

Cert és, també, el fet que el els darrers anys, elements com els hàbits canviants dels consumidors, la ràpida transformació del sector digital i una certa tendència creixent a retornar a les ciutats, fan necessari, un canvi de plantejament en la manera de preservar i potenciar el model de comerç de proximitat català.

Precisament, i motivats pels canvis esdevinguts en el sector darrerament, des de Focalizza hem volgut realitzar el Baròmetre per a la transformació del comerç de proximitat. Un estudi, que parteix de les valoracions expressades per més de 100 professionals del sector públic local, així com de diferents associacions de comerciants. A totes aquestes persones, volem agrair la seva plena disposició a participar en aquest primer Baròmetre comercial.

Amb la difusió dels resultats d’aquest estudi, des de la nostra empresa, volem contribuir a la necessitat de reflexionar, debatre i compartir experiències que permetin una millora en la definició de noves mesures orientades a l’enfortiment del comerç de proximitat.

Confiem que el document sigui del vostre interès.

Podeu accedir a la descàrrega del document tot seguint el següent enllaç.