BLOG

L'equip de Focalizza té, fruit de la seva trajectòria professional, una interessant experiència acumulada al voltant del posicionament comercial, turístic i econòmic, de l'anàlisi estratègica i de l'assessorament i formació en diversos àmbits temàtics. És per aquest motiu que, tot partint dels coneixements adquirits al llarg dels darrers anys, s'ha volgut donar forma al Blog de Focalizza.

Així doncs, a continuació, es podran consultar diversos escrits al voltant de la dinamització comercial, el lideratge associatiu, el paisatge urbà, el comerç i el turisme i els mercats.

El comerç post Covid-19, el gran vertebrador de les ciutats

Si en l’article anterior, tractàvem sobre la importància de cercar noves polítiques públiques per a enfortir el comerç de proximitat, en aquest cas, ho fem des de l’òptica privada. És a dir, d’aquelles mesures que han d’anar dirigides d’una manera…
SEGUEIX LLEGINT

Com reactivar el comerç post Covid-19 des de l’administració local?

La sortida del confinament posarà el sector comercial en una posició difícil. En general, i segons duri el confinament, molts negocis perdran una certa capacitat competitiva, i en conseqüència de venda.
SEGUEIX LLEGINT

Quina és la nostra visió respecte el comerç emblemàtic?

Com sabem quan un establiment comercial és emblemàtic o singular? Com cal treballar per tal de preservar els establiments comercials de tota la vida que mantenen el caràcter de proximitat als nostres espais urbans?
SEGUEIX LLEGINT

Converses de comerç amb Oriol Cesena

Parlem sobre els reptes del comerç de proximitat del territori català amb el Director de la consultora en comerç urbà Focalizza:
SEGUEIX LLEGINT

Converses de comerç amb Catherine Mitton

Hablamos sobre los BIDs y los retos del sector del comercio en el Reino Unido con la Directora Ejecutiva de The BID Foundation, Catherine Mitton:
SEGUEIX LLEGINT

Converses de comerç amb Patricia García

Hablamos sobre comercio y estrategias para su dinamización con la Gerente del centro comercial urbano de Vitoria Gasteiz, Patricia García:
SEGUEIX LLEGINT

Converses de comerç amb Vicent Llorens

Parlem sobre comerç i l'ús de l'espai comercial urbà amb el Director General del Consorci València 2007, Vicent Llorens:
SEGUEIX LLEGINT

Per què necessitem un cens comercial?

L’activitat comercial es desenvolupa en un entorn cada cop més competitiu i amb múltiples factors que la condicionen. Aquest fet planteja la necessitat de dotar al sector i l’administració de diversos instruments de gestió que permetin contribuir a una millora…
SEGUEIX LLEGINT

Explorant el model BID anglès a Liverpool i Manchester

Un dels elements que generarà un debat més ampli dins el sector del comerç català és la futura Llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana. Aquesta llei que, molt probablement, prendrà forma al llarg del proper any, pren com…
SEGUEIX LLEGINT

Els límits de la col•laboració i el consens publicoprivat

La col·laboració publicoprivada és senyal inequívoc de progrés. Cada vegada són més els espais de debat i de treball que utilitzen aquest instrument com a base per a la construcció de nous marcs d’enfortiment comercial urbà.
SEGUEIX LLEGINT
comerç de proximitat

Preservem el comerç de proximitat

El comerç viu immers en un context altament competitiu. La presència d’un elevat nombre de formats comercials, els nous estils de vida de les persones, i la irrupció del món digital, han contribuït, entre d’altres, a crear un escenari comercial…
SEGUEIX LLEGINT

Com ambientar el teu comerç segons les diferents èpoques de l’any

Les preferències respecte els colors, els materials i les formes als aparadors, reflecteixen l’evolució de les diverses campanyes que un establiment pot treballar al llarg d’un any.
SEGUEIX LLEGINT
Visual merchandising

Per què és important el visual merchandising?

Sabem que una part molt important de les decisions de compra es prenen en mateix punt de venda de manera més o menys impulsiva. Els detalls de l'entorn on es realitza la compra afavoriran l'estímul de compra.
SEGUEIX LLEGINT
Palafrugell

Competències i empoderament: reptes del comerç

Aquests reptes s’han d’entomar, necessàriament, des del reconeixement del valor de la professió comercial, així com, de la funció urbana inherent als agents vinculats a comerç i la seva contribució a la preservació del model de ciutat.
SEGUEIX LLEGINT
comerç del futur

Proximitat, innovació i tecnologia: com serà el comerç del futur?

El comerç necessita de la redefinició i formulació de noves estratègies per tal de fer possible el seu enfortiment. Els ens locals han de vetllar per impulsar la proximitat i la innovació.
SEGUEIX LLEGINT