BLOG

L'equip de Focalizza té, fruit de la seva trajectòria professional, una interessant experiència acumulada al voltant del posicionament comercial, turístic i econòmic, de l'anàlisi estratègica i de l'assessorament i formació en diversos àmbits temàtics. És per aquest motiu que, tot partint dels coneixements adquirits al llarg dels darrers anys, s'ha volgut donar forma al Blog de Focalizza.

Així doncs, a continuació, es podran consultar diversos escrits al voltant de la dinamització comercial, el lideratge associatiu, el paisatge urbà, el comerç i el turisme i els mercats.

Explorant el model BID anglès a Liverpool i Manchester

Un dels elements que generarà un debat més ampli dins el sector del comerç català és la futura Llei de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana. Aquesta llei que, molt probablement, prendrà forma al llarg del proper any, pren com…
SEGUEIX LLEGINT

Els límits de la col•laboració i el consens publicoprivat

La col·laboració publicoprivada és senyal inequívoc de progrés. Cada vegada són més els espais de debat i de treball que utilitzen aquest instrument com a base per a la construcció de nous marcs d’enfortiment comercial urbà.
SEGUEIX LLEGINT
comerç de proximitat

Preservem el comerç de proximitat

El comerç viu immers en un context altament competitiu. La presència d’un elevat nombre de formats comercials, els nous estils de vida de les persones, i la irrupció del món digital, han contribuït, entre d’altres, a crear un escenari comercial…
SEGUEIX LLEGINT

Com ambientar el teu comerç segons les diferents èpoques de l’any

Les preferències respecte els colors, els materials i les formes als aparadors, reflecteixen l’evolució de les diverses campanyes que un establiment pot treballar al llarg d’un any.
SEGUEIX LLEGINT
Visual merchandising

Per què és important el visual merchandising?

Sabem que una part molt important de les decisions de compra es prenen en mateix punt de venda de manera més o menys impulsiva. Els detalls de l'entorn on es realitza la compra afavoriran l'estímul de compra.
SEGUEIX LLEGINT
Palafrugell

Competències i empoderament: reptes del comerç

Aquests reptes s’han d’entomar, necessàriament, des del reconeixement del valor de la professió comercial, així com, de la funció urbana inherent als agents vinculats a comerç i la seva contribució a la preservació del model de ciutat.
SEGUEIX LLEGINT
comerç del futur

Proximitat, innovació i tecnologia: com serà el comerç del futur?

El comerç necessita de la redefinició i formulació de noves estratègies per tal de fer possible el seu enfortiment. Els ens locals han de vetllar per impulsar la proximitat i la innovació.
SEGUEIX LLEGINT